Büyükbaş Hayvancılık Hibe Destekleri 2022
Pek çok banka, büyükbaş hayvancılık ile uğraşanlar için büyükbaş hayvancılık kredisi vermektedir. Bankaların dışında devlet de hayvancılık desteği sunmaktadır. Destek kredisi için bankalara başvurmadan önce devlet kredisini değerlendirebilirsiniz. Peki devletin ve bankaların sağlamış olduğu hibe destekleri nelerdir?
TKDK Hayvancılık Geri Ödemesiz Hibe Destekleri Nelerdir?
TKDK, büyükbaş hayvancılık desteği veren ilk kurumdur. Pek çok kişiye verilmiş olan TKDK hayvancıllık hibe desteği, kırsal kalkınmayı desteklemeye devam ediyor. TKDK tarafından yapılmakta olan hayvancılık destekleri 3 farklı alanda yapılmaktadır.
101 Nolu Teşvik
- Kırmızı et üretmekte olan tarımsal işletmelere hibe ve teşvik kredisi
- Kanatlı et üreten tarımsal işletmelerehayvancılık teşvikleri
- Süt üreten işletmeler için hibe ve teşvikler
- Yumurta üreten işletmeler için destek için teşvik ve hibe
103 Nolu Yatırımlar
- Meyve ve sebze ürünleri kredileri
- Süt ve süt ürünler için teşvikler
- Kırmızı et ve et ürünleri için hibeler
- Kanatlı et ürünleri için teşvik ve krediler
- Su ürünleri için teşvik hibeleri
302 Nolu Çiftliğin Faaliyet Çeşitlendirilmesi Ve İş Büyütme
- Makine parkları ve enerji yatırımları için teşvik ve destekler
- Su ürünleri yetiştiriciliği desteği
- Arıcılık ve arı ürünleri için teşvik kredisi
- Bitkisel ürünler için teşvik kredisi
- Rekreasyon ve kırsal turizm için destekler
- Zanaatkarlık ve yerel ürün üretimi için teşvikler
Büyükbaş Hayvancılık Destek Ödemelerinin Şartları Nelerdir?
Hayvancılık desteği, pek çok kurum tarafından yapılıyor. Kurumlar tarfından yapılmkata olan bu destekler sayesinde birçok kişi iş kurup büyütebiliyor. Ancak destekler için ayrı şartlar bulunuyor. Peki destek ödemelerinin şartları nelerdir?
Buzağı Destekleri
Buzağı destekleri, işletmelerin desteklenme şartlarınaı yerine getiren kişilere verilir. Buzağı destekleri, buzağı sayısına ögre aşamalı olarak değişiklik göstermektedir
Malak Desteği
Malak desteği almak isteyen ve 1.dönem başvuru yapamayan kişiler 2. Dönem de başvuru yapabilirler. Malak desteği almak isteyen kişi, birtakım eksikliklerden dolayı 1. Dönem desteklemeden yararlanamayabilir. Ancak 2.dönem eksikliklerin giderilmesi ile desteklerden yararlanabilir.
Dişi Manda Desteği
Dişi manda desteği almak için mandanın, 1 Ocak 2020 tarihinden önce doğmuş olması gerekir. Aksi takdirde dişi manda desteğinden yararlanılamaz. Ayrıca 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren dişi mandaların TÜRKVET’e kayıtlı olması gereklidir.
Düve Alım Desteği
Düve alım desteğinden en fazla 20 başa kadar destek alınabilmektedir. Destek miktarı ise düve alım bedelinin %40’ı kadar olur.
Besicilik Erkek Sığı ve Manda Desteği
Besicilik erkek sığır desteği almka için erkek sığırın yurt içinde doğmuş ve küpeli olması gerekmektedir. Ayrıca hayvanın kaydının yapılmış ve bu yılda kesilmiş olması da gerekir. Bu şartlar sağlanıldığı zaman desteklerden faydalanılabilir.
KOSGEB Hayvancılık Destekleri Nasıl Alınır?
Kosgeb hayvancılık hibe destekleri, pek çok kişinin işinde ilerlemesine yardımcı oluyor. Kosgeb’in hayvancılık alanında vermiş olduğu destekler ise şunlardır:
- İşletme kurukduğu zaman yapılan giderler
- Genel olarak ihtiyaç duyulan paketleme, makine ve buzdolabı benzeri gereksinimler
- Hibe desteklerinden çalışanların prim gün sayısına göre yararlanabilirsiniz.
TKDK Büyükbaş Hayvan Destekleri Başvuru Şartları Nelerdir?
TKDK vermiş olduğu büyükbaş hayvancılık destekleri ile pek çok kişiye destek oluyor. Ancak bu desteklerden yararlanabilmek için sağlanması gereken birtakım şartlar mevcuttur. Büyükbaş hayvancılık desteği almak için gerekli şartlar şunlardır:
- 65 yaşı geçmiş ve SGK borcunuzun bulunmuyor olması gerekir.
- 1 yıl içerisinde 1 kere başvurabilirsiniz.
- Öncelikle online başvuru yapmanız gerekiyor.
- İl dışındaki başvurular, yatırım dışında kabul edilmez.
- Telefon, mail ve faks ile yapılan başvurular kabul edilmez.
Tarım ve Orman Bakanlığı Destekleri
Hayvancılık desteği ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da sunmuş olduğu bazı destekler yer alıyor. Büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, su ürünleri ve tarım alanında pek çok destek sağlayan bakanlık, bu konuda insanların faydalı bir şekilde yararlanmasında etkili olmaya çalışıyor. Hayvancılık alanında sunulan desteklerden birisi anaç koyun ve keçi desteği olarak bizleri karşılıyor. Bu destek ile birlikte kişi hayvan başına belirli miktarda ücret ödemesi alıyor. Bu sayede hayvancılık üzerindeki yük azalmış oluyor, masraflar düşüyor. Şunu belirtelim ki bunun için öncelikle hayvanların alınması gerekiyor. Sonrasında tespit yapılıyor ve destek sağlanıyor.
Hayvancılık alanında verilen desteklerden birisi aşı desteği olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Hayvanlar bazı hastalıklara karşı daha savunmalı olması amacıyla devlet bu konuda destek sunuyor. Aşı desteği hayvan başına veriliyor. Sunulan bir diğer destek arıcılık alanında bizlerin karşısına çıkıyor. Arıcılık ile uğraşan insanlar arılı kovan veya bombus arısı desteğinden yararlanabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunmuş olduğu desteklerden birisi de su ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Alabalık çiftliğine sahip olanlar veya midye ve sazan gibi farklı alanda su ürünleri işletmesine sahip insanlar bu destekten faydalanabiliyor. Bununla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekler de sunarak çiftçilerin hibe almasını sağlıyor.