Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş beyazlatma işlemleri için kullanılan yöntemlere göre, diş beyazlatma ücretleri 300 TL ila 3.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Diş beyazlatma operasyonları lazer, jel ya da diş ağartma yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Özel hastaneler ve klinikler tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemleri, kişilerin tercihine göre uygulandığı için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmamaktadır.
Diş beyazlatma fiyatları, dişlerin durumuna, uygulanan yönteme ve tekniklere göre artmakta ya da azalmaktadır. Hekimlerin tecrübesine ve kliniklerin donanımına göre de diş beyazlatma ücretlerinin değiştiği unutulmamalıdır.
Pandemi sürecinde bu tarz uygulamalara olan talep azaldığı için fiyatlarda bir miktar indirim görülmektedir.
Diş Beyazlatma Tedavisinin Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Diş beyazlatma fiyatlarını belirleyen temel faktörler ve uygulamaların fiyat aralıkları hakkındaki tüm bilgiler, aşağıda detaylıca açıklanmıştır:
- Diş beyazlatma işlemlerinde, son model gelişmiş teknikler kullanıldığı zaman, diş beyazlatma uygulamasının fiyatları yükselmektedir.
- Uygulamanın yapıldığı kliniklerin popülerliği, doktorun tecrübesi, kullanılan cihazlar ve kullanılan yöntemler, diş beyazlatma ücretlerini doğrudan etkilemektedir.
- Diş beyazlatma uygulamaları için sabit bir fiyat aralığı belirlenmemiştir.
- Lazer tedavisiyle diş beyazlatma uygulaması yapıldığı zaman, 500 TL ila 1200 TL aralığında ücretlendirme yapılmaktadır.
- Jellerin kullanımıyla diş beyazlatma uygulaması yapıldığı zaman, 300 TL ile 700 TL arasında değişen ücretler söz konusudur.
- Diş ağartma tekniğinin kullanımıyla diş beyazlatma işlemleri yapıldığı zaman, en az 700 TL ücret talep edilecektir.
Diş Beyazlatma İşlemleri Nasıl Uygulanır?
Beyazlatma tedavisinin uygulanışı ve tedavide kullanılan yöntemler şu şekildedir:
- Diş hekimleri tarafından, ilk olarak ağız ve diş yapısıyla alakalı temel radyolojik muayene gerçekleştirilmektedir.
- Diş beyazlatma uygulamasına girebilmek için sağlıklı diş etlerine sahip olunmalıdır.
- Diş eti problemi bulunan kişiler, diş beyazlatma uygulamasından önce diş eti tedavisine alınacaktır.
- Diş eti iltihabı, plak ve diş taşı gibi etkenlerin tamamı giderildikten sonra, dişlerin yüzeyleri temizlenir.
- Diş etlerinin zarar görmemesi için, diş etlerine koruyucu sürülmektedir.
- Daha sonra %35 oranında peroksit jeli, dişlerin yüzeyine uygulanmaktadır. Maddenin her dişe 3 saniye uygulanması gerekir.
- Plazma Arc Light adlı ışıkla dişlere uygulama yapılmakta ve ortalama 7 defa ışık tedavisi uygulanmaktadır.
Diş Beyazlatma Uygulaması Kesin Sonuç Verir Mi?
Beyazlaştırma işlemleri sonucunda, dişlerin renkleri iki ya da üç ton açılmaktadır. Diş beyazlatma uygulamalarının sonucunda dişlerde meydana gelen değişiklikler ve ton farkları, aşağıda detaylı şekilde ele alınmıştır:
- Diş beyazlatma uygulamasından sonra dişlerin ne kadar yanıt vereceği, kişiden kişiye değişmektedir.
- Diş renginin açıklığıyla ilgili kesin bir sınırlama bulunmamaktadır.
- Diş beyazlatma uygulamasından geçen kişiler, 2 ila 3 ton daha açık renkte dişlere sahip olacaktır. 2-3 ton diş renginin açılması, dişlerin olandan daha parlak ve beyaz görünmesini sağlayacaktır.
- Vita skalası kapsamında, diş renkleri 4 farklı kategoriye ayrılmaktadır. “A – B – C – D” olarak değişen diş tonları, kendi içlerinde al tonlara sahiptir.
- Dişlerin yapısal durumları, diş beyazlatma uygulamalarının genel sonucunu etkilemektedir.
Kişilerdeki diş yapısı birbirinden farklı olduğundan, her işlemin sonucunda tip 1 beyaz dişler elde edilmesi söz konusu değildir.
Diş Beyazlatma Uygulamaları Ne Kadar Etkilidir?
Beyazlatma uygulamasının süresi, uygulama yapıldıktan sonra 3 ila 6 ay kadar etkili olmaktadır. Dişlerin bakımı düzenli şekilde yapıldığı zaman, dişlerin görüntüsü 6 aydan daha fazla süreyle berrak ve temiz kalacaktır. Diş temizliğini düzenli şekilde yapan ve leke bırakıcı gıdalardan uzak duran kişilerin, yılda bir defa diş beyazlatma işlemi yaptırması yeterli olmaktadır.
Hangi Durumlarda Diş Beyazlatma Uygulaması Yapılmaz?
Beyazlatma yapılmayan kişiler, ağız bakımına önem vermeyen ve güncelde ağız hijyeni yerinde olmayan kişilerdir. Kişilerin ağız bakımına önem vermemesi, diş beyazlatma operasyonlarının tehlikeli olmasına yol açmaktadır.
Ağız hijyeni sebebiyle diş ve ağız yapısında rahatsızlıklar bulunan kişiler, ilk olarak ağız ve diş temizliğine tabii tutulmaktadır. Diş minesini ve diş dentini doğrudan etkileyecek yapısal bozuklukları bulunan kişilerde, diş beyazlatma uygulaması yanıt vermemektedir.
Doğal Yollarla Diş Beyazlatma
Beyaz dişlere sahip olmak, güzel bir şekilde gülümsemek herkesin hakkı. İnsanlara daha güzel görünmek için beyaz dişler oldukça önemli bir yer ediniyor. Bazıları tedavi yöntemlerini kullanmak yerine doğal yollarla diş beyazlatmak isteyebilir. Bunun için en popüler yöntemlerden birisi diş fırçalamak. Diş fırçalama kuralı standart hale gelmiş durumda. Günde 2 defa sabah ve akşam veya yemek yedikten sonra diş fırçalamak tavsiye ediliyor. Bu sayede diş aralarında kalan kir ve atıklar çıkmış olacak, bu da dişlerin ve diş etlerinin temiz kalmasını sağlayacak.
Dişlerin temiz kalmasını sağlamak amacıyla yapılması gereken bir diğer şey dişleri temiz tutmak ve bol bol su içmek. Günde birkaç bardak su içmek, her yemekten sonra bir bardak su içmek veya yemek yerken su tüketmek dişlerin temiz kalmasını sağlayan bir durum. Bundan dolayı beyaz dişlere sahip olmak isteyenler veya diş beyazlatmak isteyenler su içmeyi ihmal etmemeli. Ayrıca yemekten sonra ağzı su ile yıkayıp suyun her yere gitmesi sağlanmalı, ağız iyice çalkalanmalı. Bu da diş aralarında kalan yiyecek artıklarını çıkarır.
Diş beyazlatmak adına yapılabilecek bir diğer şey muz kabuğu kullanmak. Muz kabuğu, diş beyazlatma konusunda tercih edilen bir yöntem olarak bizlerin karşısına çıkıyor. İçerisindeki zenginliği dolayısıyla muz kabuğu ile dişlerin bir süre ovulması ve sonrasında dişlerin fırçalanması önerilen bir yöntem.