PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

Geleceğin Meslekleri Nelerdir? Hangi Mesleği Seçmeliyim?

Geleceğin En Çok Para Kazandıran Meslekleri Nelerdir?

Geleceğin önemli meslekleri, ağırlıklı olarak mühendislik alanı üzerinedir. Alışılmış mühendislik ve benzeri programların dışına çıkılarak, teknolojide farklı boyutları ele alan meslek kolları oluşmaya başlamıştır.

Teknisyenlik, danışmanlık ve mühendislik başta olmak üzere, gelecekte popüler olacak meslek kolları yazı içerisinde detaylıca ele alınmıştır. Geleceğin meslekleri, ilerleyen dönemlerde en fazla istihdam açığı bulunan ve en fazla getiri sağlayan meslek kolları olarak değerlendirilmektedir.

3D Üretim Mühendisliği

3 boyutlu üretim mühendisliği, son dönemde popüler olan 3D yazıcıların daha donanımsal olarak kullanımını amaçlayan meslek koludur. Özellikle savunma silah sanayii, havacılık, eğitim, sanat ve otomotiv başta olmak üzere, sağlık tekstil ve yemek gibi sektörlerde büyük atılımlar meydana getirecektir.

Gelecekteki üretim sürecini seri üretimden ayıracak ve özel üretim sistemini getirecek olan 3D üretim mühendisliği, sektörde büyük etki uyandıracaktır. Bu alanda erkenden uzmanlık kazanan kişiler, gelecekte daha üst konumlara gelme şansı elde etmektedir.

Robot Teknisyenliği

Robot sistem teknisyenliği, robotik sistemlerle seri üretime geçmek için hazırlık yapan fabrikalardaki alt yapıyı kuracak meslek koludur. Robotik sistemlerle üretim yapılacak fabrikaların, ihtiyaç duydukları altyapılar ve planlamalar, robot teknisyenleri tarafından koordine edilecektir.

Fabrikalarda bulunan robotlarla ilgili kodlamalar, yazılımlar, bakım ve onarım çalışmaları gibi faaliyetlerin tamamı, robot teknisyenleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Fabrikaların üretim sürecindeki yeniliklerin robotlara aktarılması için gerekli yazılımlar, robot teknisyenleri tarafından hazırlanacaktır. Fabrikada kullanılacak robotların seçimi, iş planı, hedef projenin fabrika şartlarına uyarlanması, robotlara ait fonksiyon şemasının oluşması ve robotun çalıştırılması gibi görevlerin tamamı, robot teknisyeninin sorumluluğundadır.

Yapay Zekâ Eğitmenliği

Gelecekte yapay zekâ eğitmenliği, en fazla talep gören meslek kollarından bir tanesi haline gelecektir. Yapay zekâ çalışmalarında son 20 yıldır meydana gelen gelişmeler, gelecekteki yapay zekâ faaliyetlerinin etkisinin artacağını ve uygulamaların yaygınlaşacağını temsil etmektedir.

Yapay zekâ alanındaki eğitimlerin basitleştirilmesi ve sürecin daha kolay hale gelebilmesi için yapay zekâ eğitmenliği ihtiyacı oluşmuştur. Eğitmenlerin sayısının az olması sebebiyle, alınan maaşlar bir hayli yüksektir. Zaman içerisinde yaygınlaşan yapay zekâ eğitimleri, eğitmenlerin sayısını arttıracaktır. Yapay zekâ geliştirme aşamasında ihtiyaç duyulan teknik ve metotların en kolay biçimde öğretilmesi ve sürecin yakından takip edilmesi, yapay zekâ eğitmenliğinin görev alanıdır.

İnsan DNA Programcılığı

Biyoteknolog uzmanlarının meslek alanı, insan ömrünün uzatılması ya da daha sağlıklı bir yaşam sürülmesi için çalışmalar yürütmektir. İnsan DNA programlığı, DNA üzerindeki kalıtımlarda çeşitli çalışmalar yürüterek, insan ırkının yaşamsal fonksiyonlarını iyileştirmeyi hedeflemektedir.

İnsan DNA programcılığı alanında uzmanlaşmayı isteyen kişiler, yakın zaman içerisinde önemli çalışmalara imza atabilirler. Zaman içerisinde bu alana olan ilgi ve ihtiyacın artması sebebiyle, insan DNA programcılığı için çeşitli istihdam imkanları oluşturulacaktır.

İklim Mühendisliği

Gelecekte iklim mühendisliği alanında birçok iş olanağı ve istihdam kaynağı oluşturulacaktır. İklim mühendisliğinin ortaya çıkma sebebi, küresel ısınma sebebiyle ozon tabakasında meydana gelen tahribatların durdurulması ve mevsimsel özelliklerin değişiminin engellenmesidir.

Küresel ısınmanın etkisiyle, mevsimler üzerinde büyük farklılıklar ve dünya genelinde olumsuzluklar meydana gelmektedir. İlerleyen zaman içerisinde, küresel ısınmanın olumsuz etkileri artacak ve ülkelerde iklimsel açıdan büyük problemler yaşanacaktır. Gelecekteki tehlikeyi hisseden gelişmiş ülkeler, iklim mühendisleriyle çalışmalar yürütmeye başlamış ve küresel ısınmanın etkilerini ortadan kaldırmak için çözüm arayışına girmiştir.

İklim mühendislerine olan ihtiyaç, ilerleyen dönemlerde kat kat artacaktır.

Veri Analistliği

Online veri analiz işlemleri, veri analiz uzmanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Online ortamda yürütülen reklamcılık çalışmaları, web sitesi ve sosyal medya yönetimi gibi alanlarda meydana gelen etkileşimler, data analiz depolarında toplanmaktadır. Toplanan verilerin analiz edilmesi ve bu verilerden yola çıkılarak yeni stratejilerin üretilmesi için veri analistlerinden yardım alınmaktadır.

Sosyal medya hesapları, web siteleri ve reklamcılık çalışmalarından elde edilen verilerin doğru şekilde analiz edilmesiyle birlikte, hedef kitleye ulaşma ve dönüşüm alma olasılığı yükselecektir. Online profillere olan yönelim arttıkça ve ticari faaliyetlerin online ortamda etkisi yükseldikçe, veri analiz uzmanlarına olan ihtiyaç da artacaktır.

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği

Tarımda endüstriyel tasarım mühendisliğinin etkisi, her geçen gün daha da artmaktadır. Tarım çalışmalarının tarihsel süreçte en kolay şekilde ilerlediği dönemlerden bir tanesi yaşanırken, bu dönem içerisindeki üretimlerin standarttan çok özele kayma potansiyeli olduğu gözlemlenmektedir.

Tarım ürünlerinde kişiselleştirilmiş üretime olan rağbet ve istek arttıkça bu alanda çalışmalar yürütecek endüstriyel tasarım mühendislerine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Özelleştirilmiş ürünlerin kişileri özel hissettirmesi, endüstriyel tasarım mühendislerinin çalışma alanını genişletecektir. Endüstriyel tasarım mühendisliğinin görev tanımı, endüstri ürünlerinin geliştirilmesi ve özelleştirilmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesidir.

Drone Pilotluğu

İnsansız hava aracı olarak değerlendirilen dronlar, son dönemlerin en fazla rağbet gören teknolojileri arasında yer almaktadır. Dronların kullanımları, dron pilotları tarafından gerçekleştirilmektedir.  Fotoğraf ve video çekmek için etkin olarak kullanılan dronla yakın zaman içerisinde savunma sanayiine de dahil edilecektir.

Artırılmış Gerçeklik Geliştiriciliği

Online bilgi alışverişinin daha gerçekçi ve faydalı olmasını sağlamak için arıtılmış gerçeklik geliştiriciliği alanında uzmanlara başvurulmaktadır. Arama motoru ağlarının gelişmesi ve tüm bilgi alışverişinin bu ağlar üzerinden ilerletilmesi, gerçek olan bilgilerle sahte bilgilerin birbirine karışmasına yol açmaktadır.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerin daha güvenli ve daha gerçekçi olmasını sağlamak için arıtılmış gerçeklik teknolojisine ağırlık verilmiştir. Arıtılmış gerçeklik teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte, bu alanda uzmanlaşmış kişilerin iş olanakları da artacaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji çalışmalarının daha da ilerletilmesini sağlamak için Nanoteknoloji mühendisliğine olan yönelim ve ihtiyaç artmıştır. Nanoteknolojinin en fazla kullanıldığı sektörler, giyim ve bilgisayar alanlarını kaplamaktadır. Bugün bu alanlarda gelişen Nanoteknoloji, sağlık ve savunma başta olmak üzere birçok sektörde yerini alacaktır. Nanoteknolojinin gelişimi aşamasında gerekli çalışmaların yürütülmesi ve bu teknolojinin sektörlere uyarlanması için Nanoteknoloji mühendisliğine olan ihtiyaç artmaktadır.

Nanoteknoloji kullanım sahasının genişlemesiyle birlikte, bu alanda uzmanlaşmış kişilere olan ihtiyaç ve rağbet de artmaktadır. Şimdiden Nanoteknoloji alanında kendini geliştiren kişiler, gelecekte uzman olarak görev yapabilir ve emsallerinden daha iyi şartlarda çalışabilirler.

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Geleceğin mesleklerinden bir tanesi olan enerji sistemleri mühendisliği, dünya genelindeki kullanılabilir enerji kaynaklarının tüm süreçlerinden sorumludur. Yenilenebilir ve yenilenemeyen enerji kaynaklarının tamamını tespit etmek, bu kaynakları kullanılabilir duruma getirmek ya da kaynakların geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütmek, enerji sistemleri mühendisliğinin iş tanımıdır.

Dünya genelinde ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarının verimliliğini arttırmak gibi çalışmalar yürüten enerji sistemleri mühendisleri, gelecekte en fazla ihtiyaç duyulan enerjinin yönetiminden mesul olmaktadır. Enerjiye olan ihtiyacın artmasıyla birlikte, enerji sistemleri mühendislerinin istihdam oranı da artacaktır.

Hava Kontrol Mühendisliği

Havacılık sektörünün bel kemiği olan hava kontrol alanı, gelecekte hava kontrol mühendislerine teslim edilecektir. Hava kontrol mühendisliği, uçuş seferlerinin belirlenmesi ve uçuşların takibinin yapılması sürecinde etkin rol oynayacak mesleklerden bir tanesidir. Askeri ve sivil havacılıkta olmazsa olmazlardan olan hava kontrolü, mühendislerin geliştirdikleri sistemlerde daha kolay şekilde takip edilecektir.

Havacılık sektörüne olan yönelimin artmasıyla birlikte, hava trafiğinin kolayca ilerlemesi ve güvenliğin üst düzeyde tutulması için hava kontrol mühendislerinin geliştirdikleri çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Yoruma kapalı.