Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasını insanlarla buluşturan en önemli firma hiç şüphesiz Mado’dur. Mado, ilk olarak Maraş’ta faaliyetlerine başlamış ve daha sonra şubelerini arttırarak ülkemizin farklı yerlerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Öyle ki; bu firmanın yurtdışındaki bazı ülkelerde dahi şubesi vardır. Bu kadar fazla şubesinin olması, iş anlamında da farklı fırsatları oluşturmasına neden olmaktadır. İş arayan kişiler, Mado çalışma şartlarını ve personele ödenen maaşı merak etmektedir.
Mado Çalışma Şartları
Mado, özellikle yaz aylarında oldukça yoğun ilgi gören bir firmadır. Şubelerin konumuna bağlı olarak bu yoğunluğun seviyesi değişmektedir. Bundan dolayı burada çalışacak olan kişiler, yoğun tempoya ayak uydurabilmelidir. Bunun yanında Mado, marka değerine de fazlasıyla önem vermektedir ve müşteri memnuniyetini merkeze alan bir hizmet anlayışına sahiptir. Bu da çalışacak personellerin sürekli güler yüzlü olması ve yorgun olsalar dahi bunu dışarıya belli etmemesini zorunlu hale getirir. Bunların haricinde ise görev yapılacak pozisyona bağlı olarak farklı şartların sağlanması gerekebilir.
Mado içerisinde görev yapılacak pozisyonlar şu şekildedir:
- Cafe Personeli
- Pastacı
- Mutfak Şefi
- Tezgahtar/Garson
- Dondurmacı
- Çay Servis ve Temizlik Elemanı
- Şube Müdürü
- Misafir Karşılama Hostesi
- Aşçı
- Bölge Yöneticisi
Pozisyonların isimlerine bakıldığında yaptıkları işler rahatlıkla anlaşılmaktadır.
Çalışma saatleri part time olarak işe girenler için sabit olmayıp farklı hususlar dikkate alınarak ayarlanmaktadır. Genellikle yoğunluğun olduğu saatler için part time çalışanlar işe alınmaktadır. Bu kişilerin boş zamanlarına bağlı olarak haftalık 30 saat civarında burada görev yapmaları istenmektedir.
Full time olarak çalışan kişiler ise günlük 8-10 saat arası burada çalışmaktadır. Yoğunluk ya da personel eksikliği durumunda ise söz konusu süre biraz daha artabilir. Bu şekilde yapılan fazla mesainin ücreti ödenmekte ya da farklı bir gün daha az çalışılarak bu telafi edilmektedir.
Part time çalışanların haftada kaç gün çalışacakları farklılık gösterse de tam zamanlı olarak çalışan personeller, haftada 6 gün çalışmaktadır. İzin günü ise genellikle hafta içi olacak şekilde ayarlanmaktadır. Bunun en önemli nedeni, hafta sonlarının aşırı yoğun olmasıdır. Bunun haricinde Mado’da 1 yılını dolduran personellere yıllık izin hakkı verilmekte olup bu süre 1 yıl için 14+2 gün şeklindedir. Çalışılan süre arttıkça, yıllık izin hakkı kademeli olarak artmaktadır.
Mado’daki çalışanların bir bölümü alanında usta olan kişiler iken diğer kısmı ise vasıfsız eleman şeklindedir. Özellikle işi bilmeyen kişileri de bünyesine katma yoluna giden Mado, böylelikle gençlerin kendilerini gelişmesini ve işi öğrenmesini sağlamayı hedeflemektedir. Bu durum, hemen herkesin burası için başvuru yapacağı anlamına gelmektedir.
Mado Maaşları
Mado çalışanlarına farklı seviyelerde maaş ödemesi yapmaktadır. İşe yeni başlayan kişilere asgari ücret ödemesi yapılırken, çalışılan süreye bağlı olarak bu ücret artış gösterebilmektedir. Bunun haricinde ise bazı pozisyonlarda çalışan kişilerin aldıkları ücretler daha farklıdır ve bunlar genellikle uzmanlık seviyesiyle de ilgilidir.
Maaşların zamanında yatması konusunda hassas bir tavır izleyen Mado, sigorta konusunda da aynı hassasiyeti göstermektedir.
Mado İş Başvurusu
Mado’da çalışmak isteyen kişilerin bizzat şubeye giderek başvuru yapması daha doğru olacaktır. Fakat her dönem personel alımının olmadığının bilinmesi gerekiyor. Fakat yaz öncesi ve yaz mevsiminde hızlı bir sirkülasyon olmaktadır ve bu dönemlerde Mado’da iş bulmak daha kolaydır. Başvurunun kabul edilmesi durumunda sabıka kaydı, diploma ya da öğrenim belgesi, motorlu kurye için A2 ehliyeti, fotoğraf ve benzer belgeler istenmektedir. Bunların zamanında eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekiyor.
Yoruma kapalı.