Doğru Para

Pilot Nasıl Olunur, Pilot Maaşı Ne Kadar, Pilotlar Ne Kadar Kazanıyor, Pilot Olmak Zor mu?

Pilot nasıl olunur, pilotlar ne kadar maaş alır

Pilot nasıl olunur, pilotlar ne kadar maaş alır

Pilot Nasıl Olunur, Pilot Maaşı Kaç TL?

Pilot olmak isteyen kişilerin, askeri pilotluk okulu ya da pilotaj bölümünde uçuş eğitimi alması gerekir. Askeri ya da özel pilotluk isteğine bağlı olarak, okunması gereken okul ve pilotlu şartlarında değişiklikler görülecektir.

Pilot olmak isteyen kişiler, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumları üzerinden pilotluk eğitimi alabilirler.

Pilot Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Pilotluk başvurusu yapmak için Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından onaylı özel kurslara ya da Pilotaj Bölümüne başvuru yapmak gerekir. Totalde 18 ayla 24 ay arasında eğitim sağlayan özel uçuş okullarını tamamlamayı başaran kişilere, PPL yani Hususi Pilot Lisansı alma hakkına sahip olunmaktadır. Tek motorlu uçak kullanımı sertifikasına sahip olmak isteyen kişilerin, 165 saatlik kara eğitimi alması ve en az 40 saatlik uçuş deneyimine sahip olması şart koşulmuştur. Kontrol uçuşu adlı pilotluk sınavını başarıyla geçen kişilere, Cessna tipi uçak kullanma ehliyeti verilmektedir. Pilot olmak için gerekli eğitim süreleri, pilotluk lisansının türüne ve kullanılmak istenen uçaklara göre değişmektedir.

Pilot Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Pilotluk başvuru koşulları şu şekilde sıralanabil:

Pilotluk Başvurusunda İzlenecek Adımlar

Pilotluk başvuru adımları ve başvuru aşamasında karşılaşılabilecek durumlar, aşağıda detaylıca ele alınmıştır:

Pilotlar Ne Kadar Maaş Alır?

Pilotluk maaşı, pilotların çalıştığı uçuş şirketine, pilotluk lisansına ve uçuş deneyimine göre değişmektedir. Pilotların tecrübesine göre belirlenen pilotluk maaşı, 10 bin TL ila 25 TL arasında değişiklik göstermektedir. Pilotların Türk Hava Yollarında çalışması, kamu personeli olarak değerlendirilmesini ve yüksek maaş almasını sağlamaktadır. Yıl içerisinde maaşlara yapılan zamlar ve alınan ikramiyelerle birlikte, pilotluk maaşında artışlar meydana gelecektir.

Pilot Olmanın Avantajlı Yanları Nelerdir?

Pilotluğun getirileri ve pilotluk mesleğinin özellikleri aşağıda detaylıca ele alınmıştır:

Pilot Olmanın Dezavantajları ve Olumsuz Yönleri

Pilotluğun olumsuz yanları ve zorlukları şu şekilde sıralanabilir:

Pilot olmanın dezavantajlarından bir diğeri de uzman pilot olana kadar yüksek tutarda eğitim maliyetiyle karşılaşılmasıdır.

Pilotun Görevleri

Pilot hakkında merak edilen sorulardan birisi pilotun görev ve sorumlulukları olarak yer alıyor. Bu doğrultuda bu konu başlığı altında sizlere pilotun görevlerinden bahsetmek istiyoruz. Pilotun görevlerinden birisi uçak hakkında bilgi sahibi olmak. Uçak havalanırken uçağın genel durumunu bilmesi gereken pilotun aynı zamanda hava durumu ve yolcular hakkında da bilgisi bulunmalı. Pilotların bir diğer görevi yakıt tüketimini optimum bir şekilde kullanmak. Yakıt, oldukça önemli bir şey. Hedef noktaya kadar yeterli olması ve bitmemesi gerekiyor. Bundan dolayı pilotların yakıt tüketimini ekonomik bir şekilde yapması gerekir. Zaten genellikle hava araçlarında ek bir yakıt deposu da bulunabiliyor.

Pilotların görev ve sorumlulukları arasında yer alan bir diğer şey uçağın kayıt defterini tutmak olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bunun yanı sıra sorunlarla ilgili bazı raporlar alınıyor. Bir pilot uçuş yaparken yaşanan sorunları kayıt etmeli ve bunu rapor olarak firmaya göndermeli. Bunun için seyahat bittikten sonra uçuş sırasında uçakla ilgili veya yaşanan farklı problemler ile alakalı sorunların raporlanması gerekiyor. Pilotların yapmış olduğu bir diğer görev uçuşa başlamadan önce hava aracının genel kontrolünü tamamlamak. Özellikle navigasyon, yakıt durumu ve işletim sistemi kontrolünün yapılması gerekiyor. Bu sayede sorunsuz bir uçuş mümkün olur, yolcular güvenli bir şekilde hedefe ulaşır.

Exit mobile version